Emissionsguiden inleder bevakning av Qlifes företrädesemission

Medicinteknikbolaget Qlife har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 49,5 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Qlifes företrädesemission - Qlife
Qlifes styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 16 januari.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Qlife vill ta in 49,5 Mkr genom en företrädesemission av units. Motivet till emissionen är bland annat att kunna bygga vidare på det samarbetsavtal bolaget nyligen slöt med Hipro Biotechnology. Planen är att med hjälp av Hipro ta Qlifes biomarkörtest Egoo Health mot myndighetsgodkännande och försäljning i Kina.

5 Mkr av emissionslikviden ska gå till att återbetala ett brygglån medan mellan 5 och 8,5 Mkr går till att återbetala konvertibler som ställdes ut i augusti. Både brygglånet och konvertiblerna kan emellertid omvandlas till aktier istället för kontant betalning.

Teckningskursen är satt till 0,23 kr per unit, motsvarande 0,01 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 29% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Utöver 23 aktier innehåller varje unit även 8 teckningsoptioner av serie TO4 och 8 stycken av serie TO5. Qlife noterades på First North våren 2020 med teckningskurs 12,30 kr/aktie.

Emissionen är säkrad till 61%, motsvarande 30,1 Mkr, genom garantiåtaganden. 24,7 Mkr av detta avser toppgarantier och 5,4 Mkr bottengarantier.

Formue Nord Markedsneutral garanterar för 5 Mkr. I övrigt finns ingen information om vilka som garanterar emissionen. Till bottengaranterna utgår en kontant ersättning på 16% av det garanterade beloppet, medan toppgaranterna får 21%.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir hela 88,5%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco