Emissionsguiden inleder bevakning av Vimians företrädesemission

Djurhälsobolaget Vimian har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 1,6 miljarder kronor före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Vimians företrädesemission - Vimian3
Vimians styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från bolagets årsstämma i juni 2023.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Vimian har beslutat att ta in 1 633 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Motivet till emissionen är att möjliggöra förvärv i närtid. Vimian har identifierat ett flertal uppköpskandidater vilket väntas kunna leda till affärer första halvåret 2024.

Teckningskursen är satt till 25 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 9% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 84% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 947 Mkr (58% av emissionen) och har lämnats av huvudägaren Fidelio som har 55% av aktierna, samt de mindre aktieägarna Investering & Tryghed och TomEnterprise.

Därtill har Handelsbanken Fonder, Swedbank Robur och Fjärde AP-fonden meddelat sina avsikter att teckna pro rata. De äger sammantaget 8% av aktierna, vilket kan översättas till teckning för 130,6 Mkr i emissionen.

Garantiåtagandena summerar till 424,5 Mkr (26% av emissionen). Fidelio är ensam garant och har inte begärt någon ersättning för sitt åtagande.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 12,5%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets