En ny flagga i Cell Impacts nyemission om 152 Mkr

Teknikbolaget Cell Impact är aktuella med en företrädesemission som kan tillföra bolaget 152 Mkr. Emissionsguiden hissar en ny flagga och slopar en tidigare.
En ny flagga i Cell Impacts nyemission om 152 Mkr - Cell impcat Maskin
Cell Impact är aktuella med en företrädesemission som kan tillföra bolaget 152 Mkr. Emissionsguiden hissar en ny flagga och slopar en.

Afv har tidigare skrivit om teknikbolaget Cell Impacts företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 152 Mkr före emissionskostnader. I samband med det hissades fyra flaggor för emissionen.

Efter en genomgång av bolagets prospekt reses en ny flagga. Flaggan om ”Bristfällig information” slopas eftersom de uppgifter Afv efterfrågade framgår i prospektet.

Flagga: Hög emissionskostnad

Om kostnaden för rådgivare, garanter med mera äter upp en stor del av emissionslikviden så är det illa på flera sätt. Ribban ligger dock väldigt olika beroende på om det är 10 Mkr eller 1 miljard som ska hämtas in.

Kostnaderna för företrädesemissionen uppgår till 30 Mkr, motsvarande närmare 20% av emissionslikviden.

En flagga slopas

Emissionsguiden hissade tidigare en flagga om ”Bristfällig information” eftersom bolaget inte angivit emissionskostnader och haft bristande transparens om vilka som säkrade emissionen. I prospektet framgår som ovan nämnt emissionskostnaderna. Det framgår även att Cell Impact VD, CFO samt fyra personer ur styrelsen tecknar i emissionen.

De största garantiåtagarna i emissionen är Buntel (26 Mkr), Fredrik Lundgren (20 Mkr), Wilhelm Risberg (20 Mkr), Munkekullen 5 Förvaltning (16 Mkr) och Formue Nord Markedsneutral (14 Mkr). Två av bolagen som agerar garantiåtagare har ägs i olika utsträckning av investeringsfirman Modelio Equity.

Därmed slopas flaggan om bristfällig information.

Emissionsguiden återkommer med en avslutande artikel om transaktionen när utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.