EQT förbereder ny stor aktieförsäljning från toppchefer

Riskkapitalbolaget EQT förbereder marknaden för en ny stor aktieförsäljning från sina toppchefer, enligt uppgifter till Dagens industri.
EQT förbereder ny stor aktieförsäljning från toppchefer - INVESTERINGSBANKEN EQT
Foto: Amir Nabizadeh / TT

Denna gång handlar det om en försäljning av aktier för 20 miljarder kronor baserat på nuvarande värde, skriver Dagens industri. Transaktionen kan verkställas i september när det blir tillåtet för EQT:s toppchefer, däribland ett 70-tal partners och tidigare partners, att sälja runt 87 miljoner aktier. Det motsvarar sju procent av alla aktier i EQT.

EQT:s förra aktieförsäljning i september 2021 blev mycket uppmärksammad eftersom bolaget frångick inlåsningsavtalet från börsnoteringen 2019, och lät toppcheferna sälja aktier ett år tidigare än vad de hade varit tillåtna. Försäljningen visade sig vara mycket vältajmad eftersom EQT-aktien toppade senare i november 2021 och har sedan dess tappat nära 60 procent i värde.

Största ägare i EQT är Wallenbergarnas investmentbolag Investor med 15 procent.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.