EQT lanserar ny strategi med längre investeringshorisont – Anticimex blir första investeringen

Riskkapitalbolaget EQT lanserar en ny investeringsstrategi med längre investeringshorisont. Den första investeringen i denna kategori görs i Anticimex. Det framgår av ett pressmeddelande.
Anticimex
Närbild på Anticimex-loggan. Foto: Erik Simander / TT
Investeringen i skadedjursbekämpningsbolaget görs tillsammans med andra långsiktiga investerare som Melker Schörling, som blir näst största ägare, GIC, AMF, Interogo Holding Long-Term Equity och Alecta.

Säljare är EQT VI-fonden och Anticimex värderas i transaktionen till ett företagsvärde på 60 miljarder kronor. Transaktionen förväntas slutföras i fjärde kvartalet i år.

Värdet på Anticimex har därmed ökat med nästan 2 000% sedan EQT köpte bolaget av Ratos år 2012, skriver Di.

”Vi tror att vi bara är i början av en spännande långsiktig resa med det här bolaget”, säger Per Franzén, partner på EQT till tidningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.