Erdogan: Sveriges åtaganden avgör takten för Natogodkännande

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan uppger att protokollen för Sveriges Natoansökan har skickats till det turkiska parlamentet.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Henrik Montgomery/ TT

Hur snabbt de kommer att behandlas av parlamentet beror på hur troget Sverige är sina löften, sade Erdogan i en intervju med statliga nyhetsbyrån Anadolu Agency, enligt Bloomberg News.

”Vi vet inte hur länge denna fråga kommer att diskuteras i vårt parlament, i utskotten och hur lång tid det kommer att ta att passera genom dem”, sade Erdogan.

Erdogan var samtidigt tydlig med att Sverige måste göra något åt koranbränningarna om det avser att bli godkänt av Turkiet som Natomedlem.

”Sverige måste ta hand om Stockholms gator. Om de inte tar hand om sina gator, om dessa attacker mot våra heligheter och heliga platser fortsätter, då är vi ledsna”, sade han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.