Erdogan upprepar motstånd mot att Sverige och Finland ansluter till Nato

Turkiets president Tayyip Erdogan kommer att ha ett samtal med Finland på lördag, rapporterar Reuters. Han står fortsatt fast vid sitt motstånd mot att Sverige och Finland ansluter till Nato.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Presidential Press Service via AP, Pool/TT
Erdogan uppgav till journalister på fredagen att han hade diskuterat frågan med Nederländernas premiärminister och att han även ska tala med Storbritannien på lördag. Han kommer även samtala med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Sedan det blev officiellt att Sverige och Finland ansöker om Natomedlemskap har den turkiska presidenten sagt att landet kommer rösta nej. Anledningen är att Sverige och Finland är hem för terrorister, enlig Turkiet, som även vill att länderna lämnar ut anhängare till PKK och Gülenrörelsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets