Ericsson skapar 800 jobb i Storbritannien efter att ha gynnats av Huawei-förbud

Telekomleverantören Ericsson förväntar sig att skapa 800 tjänster i Storbritannien till år 2022 efter att ha gynnats av brittiska regeringens Huawei-förbud. Det rapporterar Sky News.
Ericsson
Foto: Mark Schiefelbein/TT
Merparten av jobben kommer att skapas bland Ericssons samarbetspartners. Bolaget har redan 2 500 anställda i Storbritannien och ett “5G centre of excellence” ska öppnas vid Coventry-kontoret innan årsskiftet.

“Investeringar i 5G-teknik är grundläggande för Storbritanniens framtid och som en global ledare inom 5G sätter vi in ​​all vår teknik och expertis för att leverera en avancerad telekommunikationsinfrastruktur som stödjer tillväxten av nya jobb, rivstartar den brittiska ekonomin och skapar en plattform med innovationer utan motstycke”, säger John Griffin, Ericssons chef för Storbritannien och Irland.

Regeringen har välkomnat investeringen i landet.

Ericsson backar cirka 0,3% under tisdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.