Ericssonchefer frias i grekiskt korruptionsmål

De tidigare Ericssoncheferna frias i åtalet om misstänkt mutbrott i Grekland för en mer än 20 år gammal miljardorder för ett militärt radarsystem. Det rapporterar Sveriges Radio.

Bolaget använde sig av agenter vilka erhöll stora miljonsummor som sedan slussades vidare till ministrar och andra högt uppsatta personer i Grekland. Praxisen var vanlig på den tiden och lagstiftningen inte lika sträng.

Nu har Grekland infört en ny lagstiftning där personer inte kan fällas för mutbrott om det handlar om ett mer än fem år gammalt fall.

Däremot har de personer som agerat som mellanhänder och de makthavare som tagit emot mutorna dömts för penningtvätt.

Totalt var åtta Ericsson-chefer åtalade. Bolaget har bett om ursäkt och betalt böter i USA för sitt tidigare agerande.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.