Erik Mitteregger kräver att Ingka ska rädda Urb-it

Finansmannen Erik Mitteregger är femte största ägare i det krisande cykelbudsbolaget Urb-it. Nu kräver han att den näst största ägaren, Ikeasfärens investmentbolag Ingka, ansvarar för att rädda bolaget.
Erik Mitteregger kräver att Ingka ska rädda Urb-it - erik mitteregger urb-it
Finansmannen Erik Mitteregger är femte största ägare i det krisande cykelbudsbolaget Urb-it.

Ingka måste ta sitt ansvar! Det blir annars svårt att fortsättningsvis lita på dem i ett investerarperspektiv”, säger Erik Mitteregger till Di Digital.

Tele2:s förre VD Lars-Johan Jarnheimer är numera ordförande för Ingka.

Bakgrunden är att Urb-it igår varnade för att rörelsekapitalet kommer vara förbrukat under fjärde kvartalet, trots att bolaget så nyligen som i slutet av september gjort en riktad nyemission på drygt 23 miljoner kronor som tecknades av Fjärde AP-fonden, Handelsbanken Fonder och Skandia.

Urb-its aktie rasade med 83% igår, tyngt av tvångsförsäljning av storägaren Lage Jonasons innehav. Även VD Kevin Kviblad tvingades till en tvångsförsäljning. Försäljningarna har rapporterats till Finansinspektionens insynsregister. Aktien har nu fallit med 95% sedan årsskiftet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.