Ernstberger och tre andra dömda begärs i personlig konkurs efter Allra-härvan

Alexander Ernstberger begärs i personlig konkurs efter härvan kring pensionsbolaget Allra. Samma sak görs även för de andra tre männen som varit inblandade. Samtidigt vidtar Pensionsmyndigheten åtgärder för att försöka täcka deras skadestånd. Det rapporterar Expressen.

Beslutet kommer bland annat efter att Kronofogdens utredningar visat på att de fyra männen inte har några tillgångar som kan täcka det skadestånd de tilldömts att betala.

Pensionsmyndigheten har inlett ett försök kallat ”Operation Allrajakten” för att spåra pengar som kan täcka skadeståndet.

Vidare förklaras skulden ticka uppåt varje dag och räntan, som räknas från brottsdatumet 2012, är nu uppe i 130 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.