Ett köpvärt alternativ under coronaoron

Ett spelbolag ses som köpvärt i veckans nummer, samtidigt som en flygplansunderleverantör, en kullagerfabrik och ett dagligvarubolag får rådet vänta.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Leovegas i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för CTT Systems, SKF och Axfood.

Börserna faller handlöst runt om i världen. Kasinooperatören Leovegas kan möjligen påverkas av att folk väljer att vara hemma i större utsträckning. “Värderingen är låg och vi ser aktien som ett bra alternativ nu när börs- och coronaoron är stor. Rådet blir köp”, skriver Affärsvärlden.

Flygbranschen drabbas hårt av effekterna relaterat till coronaviruset covid-19. Fallande passagerarantal och minskade investeringar kan skapa turbulens för flygplansunderleverantören CTT Systems. På lång sikt kan aktien däremot bli en vinnare, bedömer tidningen. “Aktien lockar inte och vi landar i ett neutralt råd”, skriver Affärsvärlden.

Svenska kullagerfabriken SKF var en impopulär aktie redan före coronakrisen. Nu blir det tvärnit. Tidnngen bedömer att osäkerheten är alltför stor i dagsläget och väljer att avvakta.

Mat kombinerat med e-handel låter som den perfekta tllflykten i coronatider. Affärsvärlden frågar sig dock om Axfood kan fortsätta värderas som en obligation när övriga börsen rasar. Tidningen ser inget klart köpläge och väljer att avvakta.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.