EU lägger fram paket som stöttar europeisk vindkraftsindustri

EU kommer lägga fram förslag som ska stötta den europeiska vindkraftsindustrin samt företag som arbetar med förnybar energi, rapporterar Reuters.
EU lägger fram paket som stöttar europeisk vindkraftsindustri - WEB_INRIKES
Vindkraftsnurror ses på vägen mot byn Koler i Markbygden, Norrbotten. Europas största vindkraftspark på land. Foto: Helena Landstedt / TT

Uppgifterna kom från EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen under onsdagen.

”Vi kommer att påskynda tillståndsgivningen ännu mer. Vi kommer att förbättra auktionssystemen i hela EU. Vi kommer att fokusera på kompetens, tillgång till finansiering och stabila leveranskedjor”, sade von der Leyen i ett tal till Europaparlamentet.

Företag inom den europeiska industrin för havsbaserad vindkraft har tidigare varnat för att man inte är stor nog för att uppnå de ambitiösa klimatmål som finns för grön energi.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.