Europeiska superligan håller på att kollapsa – samtliga engelska klubbar drar sig ur

Den europeiska superligan verkar bli kortlivad efter att samtliga sex engelska klubbar beslutat att dra sig ur. Det rapporterar Sky News.
En protestant har häng en banderoll i protest mot superligan.
En protestant har häng en banderoll i protest mot superligan. Foto: AP Photo/Matt Dunham/TT
Ligan aviserades i helgen men mötte direkt ett stort motstånd från fans, gamla spelare och politiker.

Först ut att få kalla fötter var Chelsea och därefter följde Manchester City med ett formellt uttalande om att man drar sig ur. Under måndagsnatten har också de andra engelska klubbarna meddelat att de inte tänker medverka. ”Vi gjorde ett misstag och vi ber om ursäkt”, skrev Arsenal på Twitter.

Övriga medier rapporterar om att Atletico Madrid och AC Milan också ska lämna ligan.

Superligan var tänkt att bestå av 20 klubbar varav 15 var garanterade en plats oavsett var man hamnade i tabellen. Klubbarna skulle inte längre medverka i Champions League men däremot fortsätta spela i respektive nationella ligor. Kritiker har sagt att upplägget går emot vad fotbollen står för och att det bara handlar om att göra storklubbarna ännu rikare.

Två av de tilltänkta klubbarna i superligan, Manchester United och Juventus, är börsnoterade.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets