Evergrande rusar på uppgifter om att undersökning närmar sig slutet

Evergrande rusade med som mest 16 procent efter att Financial Times, med hänvisning till källor, rapporterat att Kinas bankregleringsmyndighet slutför sin undersökning rörande banden mellan Evergrande och Shengjing Bank.
Evergrande
Evergrandes huvudkontor.Foto: AP Photo/Ng Han Guan/TT
Myndigheten har enligt källorna tittat på hur det kommer sig att Shengjing Bank blivit så exponerade mot Evergrandes skulder och vilken roll Evergrandes ordförande Hui Ka Yan spelat i detta. Enligt en källa skall båda aktörerna har brutit mot reglerna.

Evergrande har inte kommenterat uppgifterna.

Evergrande har verkligen hamnat i blickfånget under hösten efter att det stått klart att bolaget har haft svårt att betala sina räntor på sitt gigantiska skuldberg. I marknaden har det funnits oro för en konkurs och hur det i så fall skulle smitta av sig i finanssystemet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.