Evolution vill banta incitamentsprogrammet

Styrelsen i Evolution föreslår att incitamentsprogrammet ska omfatta högst 2,5 miljoner teckningsoptioner, istället för tidigare föreslagna 5 miljoner.
Evolution vill banta incitamentsprogrammet - MARTIN CARLESUND
Martin Carlesund, VD på Evolution. Foto: Christine Olsson / TT

Aktieägarna i livekasinoutvecklaren kallas nu till extra bolagsstämma fredagen den 16 juni.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att införa ett incitamentsprogram riktat till upp till 300 personer i koncernen, vilka erbjuds förvärva teckningsoptioner i bolaget. Programmet kommer att omfatta VD samt nuvarande och framtida personer i koncernledningen och nyckelpersoner. Programmet omfattar högst 2,5 miljoner teckningsoptioner med en löptid till 2026.

Bakgrunden är att styrelsen tidigare hade föreslagit ett incitamentsprogram på högst 5,0 miljoner teckningsoptioner, vilket skulle ha godkänts av en extra bolagsstämma den 16 februari. Denna stämma ställdes in med kort varsel sedan styrelsen inte fått tillräckligt med stöd från aktieägarna för det förslaget.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets