Fasadgruppen förvärvar balkongspecialist

Fasadgruppen förvärvar balkongspecialisten Alnova Balkongsystem. Köpeskillingen består av kontanter och en säljrevers. Det framgår av ett pressmeddelande.
Erik Selin.
Erik Selin. Foto: Tobias Ohls

Alnova grundades 1979 och erbjuder balkongräcken, inglasningssystem och andra balkongrelaterade produkter. Bolaget tillhandahåller helhetslösningar från design och konstruktion till tillverkning och installation, och levererar sina lösningar över hela Sverige.

Antalet helanställda uppgår till 64 stycken och under 2021 låg omsättningen preliminärt på ungefär 165 miljoner kronor.

“Alnova är ett väldigt spännande förvärv som etablerar Fasadgruppen på marknaden för balkonglösningar. Vi har i många olika sammanhang samarbetat med Alnova genom åren och är mycket nöjda med både deras produkter och höga hantverksmässiga kompetens”, kommenterar affärsområdeschef för Fasadgruppen Väst, Magnus Andersson.

Summan för köpeskillingen nämns inte. Säljarreversen uppgår till ungefär 10 miljoner kronor som säljarna i Alnova åtagit sig kvitta mot nya aktier i Fasadgruppen. Den ska komma till genom en riktad kvittningsemission till en teckningskurs som baseras på Fasadgruppens 30 dagars volymvägda aktiekurs.

Kontantdelen finansieras med tillgängliga kreditfaciliteter och egen kassa.

Tillträde av Alnova förväntas ske den 28 februari. En av Alnovas största ägare är Erik Selin, som framöver istället kommer vara aktieägare i Fasadgruppen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.