Fastators VD Joachim Kuylenstierna avgår

Det har inte funnits något kriminellt i Joachim Kuylenstiernas förehavanden enligt Fastators interna granskningsrapport. Trots det avgår VD:n Joachim Kuylenstierna.
Fastators VD Joachim Kuylenstierna avgår - Joachim-Kuylenstierna
Fastators VD Joachim Kuylenstierna. Foto: Fastator

Utredningen har inte funnit något kriminellt i vare sig uppbyggnaden av Fastator eller i VD Joachim Kuylenstiernas förehavanden kopplade till hans engagemang i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Joachim Kuylenstierna har dock beslutat att lämna sin post som VD i bolaget.

”Med tanke på min egen hälsa och för bolagets bästa avgår jag nu som VD”, kommenterar Joachim Kuylenstierna.

I samband med Joachim Kuylenstiernas avgång har styrelsen fattat beslut om att tillsätta Björn Rosengren, nuvarande styrelseordförande, som tillförordnad VD tills en mer permanent lösning finns på plats. Anders Mossberg, styrelseledamot, tar temporärt över som styrelseordförande.

Rosengren avfärdade Afv-uppgifter om avgångskrav

Redan den 20 oktober, innan penningtvättsanklagelserna mot Kuylenstierna blev offentliga i Aftonbladet, hade Affärsvärlden uppgifter om att styrelsen var på väg att avsätta Joachim Kuylenstierna och att Björn Rosengren skulle kliva in om tf VD.

Uppgifterna avfärdades då i starka ordalag av Rosengren.

”Det är ju lite allvarligt. Att någon går och säger det när det över huvud taget inte finns någon som helst grund”, sa styrelseordföranden till Afv och uppgav att det aldrig hade förts sådana diskussioner i styrelsen:

”Det finns inte på dagordningen. Vi har aldrig fört en sådan diskussion överhuvudtaget.”

Fastators internutredning har genomförts av den oberoende advokaten Björn Wendleby.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets