FBI utreder vinbutik för Ponzibedrägeri

Vinbutiken Premier Cru i Berkeley, Kalifornien, utreds nu av FBI efter att kunder hävdat att bolaget ligger bakom ett så kallat Ponzibedrägeri i mångmiljonklassen, skriver CNBC.

Den 8 januari i år ansökte Premier Cru om konkurs enligt Chapter 7. Det innebär att bolagets verksamhet lades ned med omedelbar verkan. Enligt domstolsdokument uppgick skulderna i vinåterförsäljaren till 70 miljoner dollar, närmare 600 miljoner kronor.

Butiken i Berkeley stängde redan i december. Vid den tidpunkten väntade minst 11 skadeståndskrav, på sammanlagt tre miljoner dollar, på ett rättsligt avgörande.

”FBI utreder misstankar om ett möjligt Ponzibedrägeri som inkluderar vinbolaget Premier Cru i Berkley”, skriver FBI:s talesperson Michele Ernst i ett uttalande som CNBC tagit del av.

Enligt konkursförvaltaren Mark Bostick är den största fordringsägaren American Express, eftersom många av kunderna använde sig av deras kreditkort vid köpen på Premier Cru. Många av vinbolagets kunder var förmögna vinsamlare från olika håll i världen, skriver CNBC.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.