Fed-chef utesluter inte räntehöjningar redan under andra halvan av 2022

Raphael Bostic som är Fed-chef i Atlanta utesluter inte att en stark ekonomisk återhämtning i USA kan leda till räntehöjningar redan så tidigt som under andra halvan av 2022.
Fed-chef utesluter inte räntehöjningar redan under andra halvan av 2022 - trader-wall-street-900
Trader på Wall Street. Foto: Richard Drew/TT
Det uppgav han under en utfrågningsrunda inför Atlanta Rotary Club, rapporterar CNBC.

Bostic sade att det finns en möjlighet att ekonomin återhämtar sig starkare än vad vissa räknar med.

”Om det inträffar är jag redo att stödja ett tillbakadragande och att vi omkalibrerar lite av vår ackommodation och sedan överväger att flytta på styrräntan”, sade Bosic och fortsatte.

”Men jag ser inte det inträffa under 2021. Mycket måste hända för att få oss att nå dit. Då får vi ta en titt in på 2022, kanske andra halvan av 2022 eller till och med 2023 där det kan bli mer aktuellt”, sade han.

Bostics uttalanden om räntehöjningar kommer tidigare än vad övriga Fed-ledamöter sagt. Konsensus inom centralbanken är att det inte blir några räntehöjningar förrän tidigast 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco