Fed-guvernör: Ingen brådska med räntesänkningar

Federal Reserves guvernör Christopher Waller ser fortfarande "ingen brådska" med att sänka styrräntan i USA.
Christopher Waller
Federal Reserves Christopher Waller. (AP Photo/Patrick Semansky, File)

Det uppgav han under ett tal, rapporterar Reuters.

Waller baserade sin kommentar på den senaste tidens data. Den ”säger mig att det är klokt att hålla räntan på sin nuvarande restriktiva nivå kanske längre än tidigare trott för att hjälpa till att hålla inflationen på en hållbar bana mot 2 procent”, sade Waller vid ett anförande på Economic Club of New York.

Fed har senast flaggat för att det troligen blir tre räntesänkningar i år. Men det återstår att se ifall detta infrias givet att inflationen varit oväntat stark under början av året. Ordförande Powell har sagt att riskerna är dubbelsidiga.

”Vi befinner oss i en situation där om vi lättar för mycket eller för tidigt kan vi få se inflationen komma tillbaka, och om vi lättar för sent kan vi orsaka onödig skada på sysselsättningen och människors arbetsliv”, sade han efter Feds senaste räntebeslut.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets