Fiat Chrysler faller efter vd:ns miljonförsäljning

Aktien backar 4,5 procent efter att det framkommit att bolagets vd Mike Manley sålt aktier för 3,5 miljoner dollar.
Fiat Chrysler faller efter vd:ns miljonförsäljning - fiat-chrysler-700_binary_6960110.jpg

Fiat Chryslers vd har under innevarande vecka, efter att den italiensk-amerikanska fordonskoncernen lagt fram ett affärsförslag till franska Renault, sålt 250.000 aktier för 3,5 miljoner dollar för att täcka “personliga utgifter”, framgår av nederländska finansinspektionens AFM:s insynslista.

Fiat Chryslers aktie backade 4,5 procent i den inledande handeln på fredagen, efter att insynsförsäljningen från vd Mike Manley offentliggjorts. Fordonssektorn i helhet var samtidigt ned i snitt 2,5 procent, enligt branschindexet redovisat av Stoxx 600.

Aktieförsäljningen gjordes tisdagen den 28 maj till kursen 13:85 dollar, dagen efter att Fiat Chrysler lagt fram sitt affärsförslag till Renault. Aktien rusade på måndagen initialt 20 procent på information om att planen lagts fram, men slutade till sist 8 procent upp.

Vd:ns aktieförsäljning genomfördes “för att täcka personliga utgifter”, enligt ett uttalande från en Fiat Chrysler-talesperson, rapporterar Reuters.

“Inget gott tecken”, kommenterade samtidigt en anonym Milanobaserad investerare för nyhetsbyrån. Vd:ns drag signalerar svaghet i Fiat Chryslers aktiekurs, menade analytikern.

Mike Manley äger fortsatt knappt 700.000 aktier i Fiat Chrysler, framgår av AFM:s dokumentation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG