Fiskars säljer bevattningsverksamhet i Nordamerika

Finländska konsumentvarubolaget Fiskars säljer sin bevattningsverksamhet i Nordamerika till Lawn & Garden, en affär som väntas slutföras under första kvartalet 2022. Parterna har kommit överens om att inte publicera finansiella detaljer om transaktionen, men försäljningen väntas inte ha en betydande inverkan på Fiskars rörelseresultat eller finansiella ställning 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.
Fiskars säljer bevattningsverksamhet i Nordamerika - NathalieAhlström_030
Nathalie Ahlström, Vd Fiskars
Avtalet omfattar immateriella rättigheter inklusive varumärkena Gilmour och Nelson samt relaterade varumärken och patent kopplade till bevattningsutrustning som kommersialiserats i Nordamerika. Även en produktionsanläggning och en lagerverksamhet med dess anställda ingår.

Verksamheten som omfattas av transaktionen hade en omsättning på cirka 80 miljoner euro under senaste tolvmånadersperioden fram till sista september.

”Fiskars-koncernens tillväxtstrategi bygger på att utnyttja bolagets styrkor. Varumärkena Gilmour och Nelson utgör inte kärnan av vår portfölj, och denna verksamhet har inte stött koncernens lönsamhet. Vårt utbud av bevattningsutrustning i Amerika skiljer sig markant från det i Europa, där vi fortsätter växa med Fiskars-varumärket. På grund av detta anser vi inte oss vara den bästa ägaren av Gilmour och Nelson. Den amerikanska marknaden spelar en viktig roll i vår tillväxtstrategi. Då vi, som ett resultat av transaktionen, ökar fokus på våra viktigaste kategorier, gör det oss till en ännu bättre partner för våra kunder”, säger Fiskars vd Nathalie Ahlström.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets