Fisker drar tillbaka prognoser – ser över strategiska alternativ

Elbilsstartupen Fisker drar tillbaka samtliga sina prognoser för innevarande år då man samtidigt ser över strategiska alternativ.
Fisker drar tillbaka prognoser – ser över strategiska alternativ - Fisker Ocean Big Sur Blue Matte in Leo Carrilo Beach; California Mode; Dog
Fisker Ocean. Foto: Fisker

Det uppger bolaget i ett dokument som lämnats in till amerikanska finansinspektionen.

Fisker uppger att dess alternativ bland annat kan omfatta omstruktureringar, kapitalmarknadstransaktioner, refinansieringar eller försäljning av tillgångar.

Fordonsföretaget har tidigare fört samtal med en stor biltillverkare om en potentiell sammanslagning som en del av processen, men det projektet är nedlagt, meddelade bolaget för en vecka sedan.

Fisker varnade i februari för att man kanske inte kommer att kunna fortsätta att betala sina skulder.

Företaget släppte så sent som en månad sedan en prognos om att man skulle sälja 20 000-22 000 fordon till konsumenter och återförsäljare under innevarande år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.