Fjordkraft varnar för förlust i dotterbolaget NGE – aktien rasar

Norska elleverantören Fjordkraft uppger att dess dotterbolag Nordic Green Energy, NGE, som förvärvades hösten 2020, kommer att göra en justerad rörelseförlust på cirka 75 miljoner norska kronor i det fjärde kvartalet.
Fjordkraft varnar för förlust i dotterbolaget NGE – aktien rasar - oslo-bors-osloborsen-borsfall-700_binary_6977314.jpg
NGE visar röda siffror för att man sålt el till fastpris som man inte kunnat täcka i tillräckligt stor utsträckning. Det ledde till att bolaget fick vända sig till spotmarknaden och köpa in el till höga priser. NGE betjänar kunder i Sverige och Norge.

”Trots resultatet för detta kvartal är vi fortfarande nöjda med förvärvet av NGE. Enligt vår uppfattning gjordes förvärvet till attraktiva villkor och vi är övertygade om att NGE kommer att fortsätta att fungera som en plattform för ytterligare tillväxt i Norden”, säger vd Rolf Barmen.

Fjordkraft backade initialt nästan 8% på Oslobörsen men har hämtat upp en del av nedgången. Aktien ligger senast ned cirka 5%.

Bolaget släpper sin Q4-rapport den 10 februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.