Flaggstiltje i Nowonomics företrädesemission

Finansbolaget Nowonomics har släppt prospekt för sin företrädesemission på 24 Mkr. Emissionsguiden gör inga flaggförändringar.
Flaggstiltje i Nowonomics företrädesemission - Nowonomics Amelie Söderberg
Nowonomics VD Amelie Söderberg.

Idag inleds teckningsperiodens för Nowonomics företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 24 Mkr före emissionskostnader om maximalt 1,5 Mkr. Emissionsguiden har tidigare skrivit om emissionen och hissade i samband med det fyra flaggor:

  • Dåligt garantiupplägg
  • Kapitalbehov i trängt läge
  • Nyckelpersoners investering
  • Aktien handlas ned till teckningskurs

Sedan villkoren publicerades har bolaget utökat hur stor andel av emissionen som är säkerställd, från tidigare 75,2% till nuvarande 87,7%. Detta genom att den externa investeraren Aggregate Media ingått en top-down-garanti på 3 Mkr. Noterbart är att om Aggregate media tilldelas units i emissionen kommer det inte innebära att Nowonomics får någon kontant ersättning för dessa. I stället kommer beloppet kvittas mot medieutrymme.

Nowonomics har även refinansierat ett konvertibellån.

Efter en genomgång av bolagets prospekt hissas dock ingen ytterligare flagga.

Börskursen befinner sig fortsatt på lägre nivåer än teckningskursen, vilket ger suboptimala förutsättningar för att emissionen ska fulltecknas. Det återstår att se hur börskursen förhåller sig till teckningskursen under återstoden av teckningsperioden.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco