Fler hotellrum gapar nu tomma igen

Hotellnäringen noterade en viss återhämtning under hösten, men den andra vågen har fått branschen att vända nedåt igen. Det skriver Stockholms Handelskammare i en kommentar och hänvisar till siffror från Benchmark Alliance.
Hotell krisen
Ett hotell i centrala Stockholm har format ett hjärta genom att tända upp outhyrda rum. Foto: Anders Wiklund / TT

Beläggningen i november var 44% lägre än under samma månad i fjol. I Stockholms län var tappet 53%. Ekonomiskt innebär situationen att hotellbolagen i princip är i samma situation som i våras, skriver handelskammaren.

I landet som helhet sjönk snittpriserna per uthyrt rum från 1 096 kronor till 828 kronor. I Stockholm sjönk snittpriset från 1 238 kronor till 821 kronor. Det innebär att 75% av intäkterna har försvunnit för svenska hotell och i huvudstaden var tappet 83%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.