Flera uppdateringar väntas på Novo Nordisks kapitalmarknadsdag

Novo Nordisk kommer under sin kapitalmarknadsdag som hålls idag att bland annat nämna den förväntade marginalutvecklingen för kommande år, samt ge en uppdatering om den kommersiella lanseringen av viktminskningsläkemedlet Wegovy i USA och övriga internationella verksamheten.
Flera uppdateringar väntas på Novo Nordisks kapitalmarknadsdag - Denmark Novo Nordisk
Novo Nordisks huvudkontor i danska Bagsværd, strax väster om Köpenhamn. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kommer också att uppdatera kring sin växande pipeline inom kardiovaskulära sjukdomar samt kring potentialen för GLP 1-baserad semaglutid inom behandlingen av diabetes.

Därutöver kommer data från studien Flow att presenteras, liksom fas 1-data för amycretin, som är en ny GLP-1.

Novo Nordisk har stigit nära 70 procent på börsen under senaste året och är det mest värdefulla bolaget i Europa jämsides franska lyxjätten LVMH.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets