Folksam blir storägare i Heimstaden

Folksam blir storägare i fastighetsbolaget Heimstaden via en riktad nyemission. Olika delar av Folksam investerar totalt 4 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Folksamgruppen blir efter transaktionen bolagets tredje största ägare med 7,0 procent av aktiekapitalet.

“Vi har tidigare i höst satt målet att under de närmaste åren förvärva fastigheter för 20 miljarder kronor för att ytterligare förbättra riskspridningen i våra tillgångsportföljer. Den här investeringen är ett effektivt sätt för oss att öka vår exponering mot bostadsfastigheter och vi bedömer att den kommer att ge våra kunder en långsiktigt god avkastning”, citeras Michael Kjeller, chef för kapitalförvaltning, i Folksamgruppen.

Heimstaden är ett av Nordens största bostadsfastighetsbolag. Bolagets preferensaktie är noterad på First North.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här