Fordon och detaljhandel stod emot nedgången på Wall Street

De ledande börserna i New York stängde i negativt territorium på tisdagen då den tidiga uppgången mattades av under de avslutande handelstimmarna.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex ned 0,2 procent till 22.645. S&P 500-indexet sjönk 0,2 procent till 2.659, samtidigt som Nasdaqs kompositindex backade 0,3 procent till 7.887.

Tecken på att coronapandemin kan vara nära toppen i delar av världen har gjort att vissa länder börjat avisera lättnader på sina restriktioner.

Uppgifter om att ytterligare stimulansåtgärder är på gång i USA gav också stöd initialt åt börserna.

Samtidigt har antalet som dött till följd av coronaviruset i Spanien åter stigit efter fyra dagar med nedgångar, rapporterade tidningen El Pais.

“Risken för en nedsida är större än möjligheten till en uppsida från de nivåer vi befinner oss nu”, sade David Kostin, chefsstrateg på Goldman Sachs.

Flera detaljhandelsbolag gick starkt med Kohl’s upp 20 procent, medan Nordstrom steg drygt 11 procent. Även Gap och Ralph Lauren var upp markant.

General Motors steg 9,0 procent trots att Deutsche Bank sänkt aktien till behåll från tidigare köp. GM stängde på 21:30 dollar, fortfarande en bit från den riktkurs på 25 dollar som Deutsche har för fordonsjätten. Även Ford och Tesla gick starkt under tisdagen och steg runt 5-6 procent.

Oljekonglomeratet Exxon Mobile har sänkt sin investeringsprognos för 2020 med 30 procent och även sänkt prognosen för årets rörelsekostnader med 15 procent. Aktien steg 1,9 procent. Ett sjunkande oljepris drog dock ned aktien under slutet av handelsdagen.

Frackingbolaget Halliburton har fortsatt att varsla anställda om uppsägning. Aktien, som har rasat sedan årsskiftet, klättrade 1,6 procent i tisdagens handel efter att ha stigit runt 4 procent på måndagen.

Bland övriga aktier fortsatte det problemtyngda kryssningsrederiet Carnival upp runt 11 procent efter måndagens uppgifter om att Saudiarabiens statliga investeringsfond har köpt 8,2 procent i bolaget. Konkurrenterna Norwegian Cruise Lines och Royal Caribbean Cruises steg också i ungefär samma utsträckning.

Teleoperatören AT&T ökade 2,2 procent. Bolaget har tecknat ett stort låneavtal som stöd under en nedgång till följd av coronapandemin och meddelar också att det räknar med att fortsätta betala utdelning.

Det Kinnevikdelägda hälsovårdsbolaget Livongo har tecknat ett avtal värt 50-60 miljoner dollar gällande diabetesdrabbade personer. Aktien steg 9,6 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 5 punkter till 0,73 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här