Företrädde ägarna i en av Sveriges största börsintroduktioner

Först var hon med om att köpa ut Nordnet från börsen. Sedan var Clara Horn som chefsjurist för huvudägaren, kapitalförvaltaren Öhman, med om att sätta tillbaka bolaget igen. Nu är hon nominerad till Årets Bolagsjurist.
Clara Horn, Öhman.
Clara Horn, chefsjurist, Öhman.

När familjen Dinkelspiel bestämde sig för att åter ta Nordnet till börsen blev det inte bara en av Sveriges största börsintroduktioner någonsin. Det blev också en av de snabbaste.

”Det gick med en väldig fart, säger Clara Horn”, chefsjurist på Öhman.

Börsintroduktionen av den växande handelsplattformen Nordnet förra året blev till slut en av de största i Sveriges historia.

”Ska jag vara helt ärlig märks det inte så mycket från mitt perspektiv. I ett erbjudande som går ut till allmänheten är viktigt att vara vaksam på att allt framställs på ett korrekt sätt. Men det blir inte viktigare för att beloppet är större”, säger Clara Horn.

Resan med Nordnet, som också gick i rekordfart, är bara en av många tunga transaktioner som Clara Horn varit med om att genomföra på familjeägda Öhman.

”Jag började på Öhman 2008. Sedan dess har det hänt väldigt mycket, inte bara med Öhman utan hela branschen”, säger Clara Horn, som har varit med om att föra den över hundra år gamla finanskoncernen genom de kriser och nya regelverk som tvingat sektorn till stora förändringar.

Åttio anställda jobbar inom koncernen. Men på juristavdelningen är det bara Clara Horn.

”Det är en liten organisation. Ena dagen kan det handla om att skriva protokoll för bolagsstämman, nästa dag kan det handla om att sälja en bank”, säger hon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.