Fortsatt en flagga i Metacons företrädesemission

Energiteknikbolaget Metacon är aktuella med en företrädesemission som kan tillföra bolaget 119 Mkr. Bolaget behåller sin flagga efter en genomgång av prospektet.
Fortsatt en flagga i Metacons företrädesemission - Metacon 2
VD Christer Wikner investerar en mindre summa i Metacons företrädesemission.

Nästa vecka inleds teckningsperioden för Metacon som vill ta in 119 Mkr genom en företrädesemission av units.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om kapitalanskaffningen och hissade då en flagga, eftersom samtliga garanter var av så kallad bottom-up-karaktär.

Garantiåtagandena uppgår till 81% av emissionen och flera namnkunniga transaktionsinvesterare är med i emissionen. Däribland Formue Nord, Wilhelm Risberg och Fredrik Lundgren.

Metacons VD Christer Wikner kliver in med 30 000 kr, vilket får anses lågt, men det vägs upp av teckningsåtaganden från andra insynspersoner som uppgår till 2,4 Mkr. Totalt är emissionen säkrad till 100 Mkr genom tecknings- och garantiåtaganden.

Efter en genomgång av bolagets prospekt hissas inga nya flaggor.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen när utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.