Fortsatt fall för spelbolaget

Stockholmsbörsen har klättrat uppåt under fredag med spänd förväntan inför amerikanska sysselsättningsrapporten vid halv tretiden.

SIX Generalindex var klockan 13.35 upp 0,5 procent till 492 medan OMXS30-index ökade 0,5 procent till 1.425. Omsättningen var omkring 5,2 miljarder kronor på Stockholmsbörsen.

Efter hökaktiga signaler från ledande Federal Reserve-chefer i förra veckan, där bland annat Janet Yellen sa att skälen för höjd ränta har stärkts under senaste månaderna, väntar marknaden med spänning på den tunga sysselsättningsrapporten för augusti månad.

Marknadsbedömare räknar med att det kommer att skapas 180.000 nya jobb under augusti månad.

”Ett utfall i linje med prognoserna skulle antagligen ge Fed råg i ryggen att ta nästa steg, om inte i september så snart. Det som vid sidan om gårdagens mjuka ISM talar emot september är att prissättningen inte är tillräckligt övertygande”, resonerar Danske Bank i ett morgonbrev.

För närvarande prisar marknaden endast in en sannolikhet om 24 procent för en höjning nästa månad, enligt CME Group.

På Stockholmsbörsen stiger samtliga sektorer med hälsovård som starkaste kort, upp 0,9 procent. Sektorn utvecklas också starkt ute i Europa.

Kinnevik tappade 1,2 procent. Den tyska internetbolagsinkubatorn Rocket Internet faller runt 10 procent efter att ha lämnat en svag preliminär rapport för första halvåret. Kinnevik har en andel på 13,2 procent i Rocket och är medinvesterare i flera av bolagets portföljbolag.

Två delårsrapporter ramlade in under morgonen. Medcaps första kvartal tyngdes av en nedskrivning. Det justerade resultatet, ebitda, var dock oförändrat mot fjolåret och försäljningen växte. Aktien backade 2,5 procent.

Oasmia Pharmaceutical redovisade något krympande förluster. Det negativa kassaflödet växte dock till -39 miljoner kronor (-24) i kvartalet och aktien var ned 2,1 procent.

Orexo har slutfört den retrospektiva Rezolv-studien enligt plan i augusti. Studien, som utvärderat bolagets läkemedel Zubsolv för behandling av opiatberoende, visar på en förbättrad behandling. Beskedet mottas positivt och aktien lyfte 2,8 procent.

Unibet fortsätter i stället resan nedåt och tappade 3,6 procent.

Styrelseordförande Anders Ström har sålt strax under 1,5 miljoner aktier i bolaget. Efter försäljningen uppgår innehavet till 10,3 miljoner aktier.

Hajpade Tobii har fått en order på eyetracking-plattformar från Alienware. Tobiis teknologi för ögonstyrning ska integreras i den bärbara speldatorn Alienware 17. Aktien studsade upp 2,7 procent.

På rekommendationsfronten har Exane BNP Paribas höjt rekommendationen för ABB-aktien med två steg till outperform, från tidigare underperform, medan Société Générale har sänkt rekommendationen för låskoncernen Assa Abloy till behåll, från tidigare köp. ABB ökade 1,7 procent och Assa Abloy var upp 0,1 procent.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.