Förvaltningschef: Ska man sätta pengar i ett enda bolag så är det Evolution

Evolution har både en enorm lönsamhet och en stark affärsmodell, säger Strand Kapitalförvaltnings förvaltningschef Johan Thorén i Youtube-programmet #Uppesittarkväll.
Förvaltningschef: Ska man sätta pengar i ett enda bolag så är det Evolution - MARTIN CARLESUND
Martin Carlesund, VD för Evolution. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Johan Thorén förvaltar en småbolagsfond – där bjässen Evolution är ett stort innehav.

”Vi går in i bolag när det har ett börsvärde på ett par tre miljarder vilket Evolution också hade strax efter noteringen. Sedan har ju utvecklingen varit fantastisk och vi tror fortfarande på bolaget, men vi har ju varit tvingade att sälja av kontinuerligt för att innehavet inte ska få alldeles för stor vikt i portföljen. Det är en process som fortgår. Vi har på sätt och vis en stående säljorder i Evolution”, sa Johan Thorén till Affärsvärlden i oktober 2021.

Men han gillar fortfarande livekasinobolaget. Det märktes tydligt när han under torsdagskvällen gästade Omni Ekonomis aktieprogram #Uppesittarkväll. Han säger att tillväxtbolaget Evolution straffats på börsen men att bolaget har en ”enorm lönsamhet”.

”Sprutar in pengar”

”Det sprutar in pengar”, säger Thorén.

Han betonar också att Evolution har en stark affärsmodell.

”Egentligen – ska man välja ett enda bolag att sätta pengar i så är det ’Evo’, utifrån fundamenta.”

Även privatinvesteraren Hans Isoz gillar Evolution. Det är hans näst största innehav i portföljen.

”Men man kan ju inte bara investera i bolag som ännu inte tjänar pengar och det är väl lite av anledningen till mitt innehav i Evolution, som tjänar pengar som gräs. Sen är frågan hur länge den utdelningen räcker, men jag får ju utdelningar från de onoterade innehaven också”, sa han i en lång intervju med Affärsvärlden tidigare i veckan.

Hur det går för Evolution och de andra bolagen på Stockholmsbörsen hittar du alltid på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från AWS