Microsoft ska utredas av EU för paketering av Teams

Microsoft står inför en konkurrensutredning från EU efter att dess eftergifter kring frikopplingen av Teams från Office-paketet inte gett resultat. Det rapporterar Financial Times.
Microsoft ska utredas av EU för paketering av Teams - Satya Nadella
Microsofts VD Satya Nadella. Foto: AP Photo/Elaine Thompson

Microsoft har varit i diskussioner med EU-regulatorer allt sedan Teams-rivalen Slack lämnade in ett formellt klagomål 2020. Slack hävdar att integrationen av Teams i Office-paketet är konkurrenshämmande, skriver FT.

Microsoft erbjöd i våras att frikoppla Teams från Office för att slippa en formell utredning. Nyligen ska bolaget ha erbjudit att reducera priset för Office utan Teams. Men här har man stött på problem då Microsoft och EU-kommissionen inte kunnat komma överens om prisreduktionen. Utfallet av det har varit ett sammanbrott i förhandlingarna.

Om Microsoft anses skyldigt för övertramp mot konkurrensreglerna riskerar bolaget böter på upp till tio procent av den årliga omsättningen.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG