Funnel har tagit in 578 miljoner kronor inför planerad börsnotering

Funnel har tagit in 578 miljoner kronor i en finansieringsrunda inför en börsnotering för att finansiera fortsatt tillväxt.
Stockholmsbörsen
Foto: TT
Bland investerarna finns Fjärde AP-fonden och Stena Sessan, tillsammans med de existerande ägarna Balderton Capital, Eight Roads, F-Prime, Oxx och Industrifonden. Investeringsrundan är den sista inför Funnels planerade börsnotering, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Funnel har en dataplattform som ger marknadsförare svar på deras affärsfrågor, med data som är förståelig och användbar. Bolaget har fler än 1 200 kunder, däribland bolag som Home Depot, Havas Media och Samsung på kundlistan.

Nyligen blev Funnel ett publikt aktiebolag och mycket talar för en notering på Stockholmsbörsen redan nästa år, skriver Breakit.

”Vi har inte satt ner foten exakt när det ska ske men inom sex till 18 månader är en rimlig tidshorisont. Ambitionen är att bli ett riktigt stort bolag med Stockholm som bas och då är en börsnotering en bra väg att gå”, säger Fredrik Skantze, VD på Funnel till Breakit.

Funnel omsatte i fjol 120 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på 125 miljoner kronor. I pandemin drabbades en del av bolagets kundgrupper, främst resebolag, men omsättningen växte ändå med 60 procent.

”I år har vi ännu starkare tillväxt och egentligen går alla siffror åt rätt håll. Magin som det innebär med återkommande intäkter börjar hamna på plats”, säger Fredrik Skantze.

Funnel har en renodlad SaaS-modell vilket innebär att kunderna tecknar sig på årsabonnemang istället för att betala en licensavgift.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets