Fynda underleverantören till rabatt

ANALYS. Fordonsunderleverantörens aktie har fallit omotiverat djupt. Affärsvärlden ser ett köpläge.

KÖP. I Affärsvärldens senaste analys av Dometic, i nummer 47/2017, gjorde vi bedömningen att aktien då var köpvärd, inte minst tack vare den låga värderingen.

Därefter steg aktien till strax över vår riktkurs på 89 kronor – för att under de senaste veckorna klappa ihop.

Men sedan dess har marginalerna lyft och det senaste förvärvet Seastar, som särredovisas, uppvisar högre lönsamhet än gamla Dometic. Under niomånadersperioden till och med september, ökade rörelsemarginalen till 15,6 procent jämfört med 14,2 procent i fjol.

Som bäddat för kursuppgång på börsen, alltså.

Men när rapporten presenterades för två veckor sedan rasade i stället aktien i snabb takt, ner 16 procent på en enda dag och på den nivån ligger kursen kvar.

Affärsvärlden ser rekylen på tulloron som ett utmärkt köptillfälle. Bolagets framtida vinster värderas för närvarande till 11 respektive 10 gånger årsvinsten för i år och nästa år. Det betyder att aktien är bland de mest prisvärda på Stockholmsbörsen. Köp med riktkurs 92 kronor.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Utnyttja kurssvackan.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.