G20: Ska höja den globala tillväxten

G20-ländernas finansministrar och centralbankschefer bekräftar löftet att höja den globala tillväxten kraftigt genom mer investeringar i infrastruktur.

 Det framgår av ett uttalande efter mötets avslutande i helgen.

Man upprepade även löftet att höja G20-ländernas existerande tillväxtmål med över två procent till år 2018. Den nuvarande globala tillväxten benämndes som ojämn och ligger på en takt som fortsatt är under vad som kravs för att skapa tillräcklig sysselsättningstillväxt.

Uttalandet kom efter att det framförts krav på vissa deltagare – särskilt europeiska länder – att göra mer.

Vidare pekade man på att låga räntor kan leda till ökade risker på finansmarknaderna, då de stora ekonomierna förlitar sig på penningpolitisk stimulans för att ge fart till den ojämna tillväxten.

”Vi är medvetna om potentialen för en uppbyggnad av alltför stora risker på finansmarknaderna, särskilt i en miljö med låga räntor och låg volatilitet i tillgångspriser”, framgick det av uttalandet från G20-länderna.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.