G5 Entertainment faller i öppningen – efter att SHB sänkt riktkursen

Spelutvecklaren G5 Entertainment har öppnat svagt på onsdagen med en nedgång på 6,8% till 351 kronor. Det är den största nedgången sedan 6 december då aktien föll 13,4%.
Vlad Suglobov, G5 Entertainment
Vlad Suglobov. Foto: Carl Bredberg
Handelsbanken har i dag ute en analys där riktkursen dras ned till 520 kronor, från tidigare 585 kronor, samtidigt som köprådet upprepas. Sänkningen av riktkursen sker mot bakgrund av neddragning av vinstprognoser för 2021-2023.

Under 2021 utvecklades G5-aktien bättre än övriga gaming-aktier som Handelsbanken bevakar då aktien var relativt stabil under året. ”Ett skäl till detta var att bolaget är skuldfritt och inte har gjort några förvärv”, skriver Handelsbanken i analysen.

Banken skriver vidare:

”Marknadens förändrade syn på förväntningarna och en lägre värdering av sektorn under 2021 indikerar att 2022 skulle kunna bli ett bättre år. I ett sådant scenario kan G5:s defensiva karaktär medföra att aktien inte hänger med i uppgångarna. Investerare som intar denna inställning skulle kunna överväga Embracer, Stillfront och MTG som alternativ.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco