Garda World Security avser lägga bud på G4S – aktien rusar

Kanadensiska Garda World Security avser att lägga ett kontantbud på branschkollegan G4S värt 190 pence per aktie, enligt ett pressmeddelande. Det innebär en premie med 86 procent mot aktiekursen i juni då Garda började närma sig G4S.
Garda World Security avser lägga bud på G4S – aktien rusar - g4s-700_binary_6954756.jpg
Garda World uppger att man vid tre tillfällen de senaste tre månaderna försökt få till en dialog med styrelsen i G4S. Nu uppmanar man styrelsen att omgående engagera sig för att få till en affär som skulle ge omedelbara fördelar för aktieägare, kunder och anställda i G4S.

Våren 2019 övervägde Garda ett bud på G4S men valde den gången att inte gå vidare. Om det blir en transaktionen den här gången är planen att finansiera den med hjälp av en grupp som leds av BC Partners, som äger 51 procent av Garda.

G4S som även handlas på Köpenhamnsbörsen rusar med runt 20 procent. Även svenska Securitas dras med upp och stiger runt 2 procent. Innan beskedet från Garda handlades aktien ned något för dagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco