GE lyfter inför öppning på Wall Street

Terminerna för New York-börsen pekade mot en blandad öppningshandel med index i närheten av oförändrade nivåer.
GE lyfter inför öppning på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Före öppning rapporterade industrikonglomeratet General Electric ett kvartalsresultat som var bättre än väntat och aktien stärktes kraftigt i förhandeln.

Omkring 40 minuter före öppning hade terminen för Dow Jones industriindex stigit 0,2 procent medan terminen för S&P 500 var oförändrad och Nasdaq 100-terminen sjönk 0,3 procent. Under dagen har Europabörserna handlats ned något och börserna i Asien var under morgonen också övervägande nedåt.

Arbetskraftskostnaderna i USA steg under första kvartalet med 0,7 procent jämfört med närmast föregående kvartal, vilket var samma ökningstakt som analytikerna räknat med enligt Reuters sammanställning.

GE överträffade förväntningarna med sitt justerade resultat för det första kvartalet. Vinsten var 0:14 dollar per aktie mot väntade 0:09 dollar. Bolaget upprepade även sina egna prognoser för helåret 2019 och aktien svarade med att lyfta nästan 11 procent i handeln före öppning.

Atlas Copco-konkurrenten Ingersoll-Rand bekräftade på tisdagen medieuppgifter om en fusion i pump- och vakuumsektorn, där Ingersoll-Rands industrienhet knoppas av och slås samman med Gardner Denver. Före öppning redovisade Ingersoll-Rand också sitt kvartalsresultat, som var 0:89 dollar per aktie – högre än analytikernas genomsnittliga förhandsförväntningar som var 0:80 dollar. Bolaget skruvade dessutom upp sin vinstprognos för helåret 2019.

General Motors handlades ned drygt 2 procent i förhandeln. Bolaget hade under första kvartalet intäkter på 34,9 miljarder dollar, vilket var lägre än de 35,5 miljarder analytikerna väntat sig. Det justerade resultatet blev 1:41 dollar per aktie, inräknat en positiv post på 0:31 dollar för omvärderade aktieinnehav. Väntat var ett resultat på 1:10 dollar.

En annan fordonstillverkare, Paccar, redovisade ett resultat på 1:81 dollar per aktie för det första kvartalet vilket var bättre än väntat. Paccar höjde även den nedre delen av sitt prognosintervall för den nordamerikanska lastbilsmarknader 2019: Bolaget räknar nu med att marknaden för Class 8-lastbilar i USA och Kanada blir 295.000-315.000 i år, medan den tidigare bedömningen var 285.000-315.000.

Paccar-aktien var upp inför öppning.

Snabbmatskedjan McDonald’s överträffade vinstförväntningarna med sitt första kvartal sedan den jämförbara försäljningen vuxit i snabbade takt än förväntat. Aktien handlades drygt 2 procent högre i förhandeln.

Googles moderbolag Alphabet, som rapporterade efter stängning på måndagen, föll däremot 8 procent inför öppningen. Tillväxten för bolagets annonsintäkter mattades av under det gångna kvartalet, visade måndagens rapport.

Klockan 15.45 väntas mer makrostatistik i form av Chicago-PMI och klockan 16.00 är det dags för de amerikanska hushållens konfidensindikator för april samt kontrakterade husköp i mars.

Efter börsernas stängning kommer tisdagens kanske tyngsta hållpunkt: kvartalsrapporten från Apple.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.