Goldman Sachs: Här är bolagen som gynnas av EU:s klimatpaket

EUs nya klimatpaket kan gynna flera bolag. Det bedömer Goldman Sachs som pekar ut exempel.
Goldman Sachs: Här är bolagen som gynnas av EU:s klimatpaket - goldman-sachs-700_binary_6955193.jpg

Målet med EU:s ny klimatpaket, European Green Deal, är att bli klimatneutralt senast år 2050. Planen innehåller tio områden inom klimat och miljö med totalt 50 punkter som man kommer fokusera på kommande fem åren. Goldman Sachs listar nu 20 bolag som är väl förbereda och som kommer kunna dra nytta av förändringarna. Det skriver CNBC.

Analytiker på Goldman Sachs tror att planen, som kommer kosta sju biljoner euro att genomföra, kommer stärka regionens BNP och minska arbetslösheten tack vare de massiva investeringarna i infrastruktur, ombyggnationer, automatiseringar och industri.

Analytikerna har plockat ut 20 bolag inom industri, transport samt bygg och infrastruktur som man tror kommer kunna dra fördel av klimatpaketet.

Inom transportsektorn lyfter man exempelvis fram Volkswagen och Renault som väl förberedd på kommande förändringar. I termer av bolag inom förnyelsebar finns danska Vestas Wind Systems med på listan som ett bolag som beskrivs som bäst positionerad inom vindkraft.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.