Google nära investering i Elon Musk-företag

Google är nära en större investering i SpaceX för att snabba på utvecklingen av satelliter som ska ge internetaccess över hela världen.

Det rapporterar The Information och hänvisar till ett flertal personer med insyn i samtalen.

SpaceX är ett privatägt företag inom rymdfart och grundades 2002 av Elon Musk, vd för elbilstillverkaren Tesla Motors.

Detaljer kring finansieringen avslöjas inte i detalj men en av källorna menar att SpaceX kan värderas till över 10 miljarder dollar. Finansieringsrundan, som inkluderar fler investerare än Google, sägs även vara “väldigt stor”.

Bland SpaceX investerare finns sedan tidigare Founders Fund, Draper Fisher Jurvetson och Valor Equity Partners. Bolaget, som utvecklar raketer för rymdfärder, har dock inte tagit in något kapital på flera år.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här