Ola Serneke registerad på anonymt nätkonto som skrivit över 200 inlägg

Enligt tidningen GP har byggbolaget Sernekes vd Ola Serneke stått registrerad på ett anonymt nätkonto, Pellucidum, som skrivit över 200 inlägg på Avanzas aktiespararforum Placera. Uppgifterna tillbakavisas av Ola Serneke.
Ola Serneke registerad på anonymt nätkonto som skrivit över 200 inlägg - ola-serneke-affarsvarlden-700_binary_6882425.png
Ola Serneke

”Tyvärr så är det masshysteri där man slutat tänka. Man säljer för att alla andra gör så. Vändningen för de bolag som inte påverkas av Corona kommer snart då folk börjar använda hjärnan igen…. som tur är 🙂 Är ju helt galna nivåer nu på aktien”, har kontot bland annat skrivit under coronakraschen.

Kontot har nästan exklusivt skrivit om Serneke-aktien och GP finner flera likheter i kontot och Sernekes formuleringar. Den 13 mars 2020 skrev Pelludicum att han skulle köpa mer aktier, och enligt insynsregistret köpte även Serneke mer andelar samma dag.

När GP först ringer till företagsledaren dementeras uppgifterna om det anonyma nätkontot och han säger då att uppgifternas ska kollas närmre på, för att sedan enkom skriva ett kortfattat mejl där han svarar med att han inte har några kommentarer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience