Halvledarbrist: Volvo Cars stoppar produktionen

Volvo Cars kommer att stoppa sin produktion i Torslanda på grund av komponentbrist. Det rapporterar Sveriges Radio.
Volvo
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Med start onsdag kväll, den 11 augusti, kommer Volvo Cars att stoppa produktionen på sin fabrik i Torslanda på grund av komponentbrist. Det rapporterar Sveriges Radio.

Produktionsstoppet beror på den globala bristen på halvledare, alltså bristen på små elektroniska komponenter, som har uppstått efter coronapandemin.

Bristen är ett problem som Volvo Cars och många andra har haft under lång tid. Så sent som i maj i år hade Volvo Cars ett liknande produktionsstopp. Även den gången berodde det på halvledarbristen.

Det är inte bara Volvos fabrik i Torslanda som har drabbats av produktionsstopp. Även fabrikerna i Kina och USA har haft flera stoppdagar.

Enligt Volvo Cars presstjänst är det oklart hur länge stoppet kommer att vara. Men produktionen kommer att återupptas så snart som möjligt och vara i gång senast i början av nästa vecka.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.