Hamada: BoJ bör invänta Feds beslutat om räntan

Bank of Japan bör avvakta med att agera själv tills efter USA:s centralbank Federal Reserve beslutat om sin styrränta. Det sade Koichi Hamada som är ekonomisk rådgivare till premiärminister Shinzo Abe. Det framgår av Bloomberg.

Hamada uppgav att den japanska centralbanken riskerar att få sina ansträngningar överskuggade om man expanderar den penningpolitiska stimulansen vid det penningpolitiska mötet den 21 september och Federal Reserve därefter bara några timmar senare beslutar att lämna styrräntan oförändrad.

“BoJ bör vänta på Fed”, sade Hamada i en intervju i Tokyo och tillade att marknadens nuvarande fokus främst är riktat på USA:s exitpolitik.

Enligt Hamada skulle ett beslut från Federal Reserve att höja styrräntan göra mer för att försvaga yenen än något som Bank of Japan skulle göra. Japans centralbank skulle fortfarande ha möjligheten att öka stimulanserna vid möten i november och december.

Yenen har stärkts med cirka 16 procent mot dollarn i år, vilket undergrävt en av de mest betydande fördelarna med Bank of Japans politik för Japans ekonomi.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här