”Han är streetsmart”

Roburs styrelseordförande Joachim Spetz om Anders Lannebo.
”Han är streetsmart” - spetz-lannebo-900
Joachim Spetz och. Anders Lannebo. Foto: Pressbild och Tobias Ohls. Joachim Spetz började sin karriär på Robur 1986. Han innehade en rad positioner på fondbolaget fram till år 2000, bland annat som aktiechef och stf VD. Han fortsatte som VD för Handelsbanken Fonder, VD för Erik Penser Bank och klev sedan in som styrelseledamot i Robur 2018 där han utsågs till styrelseordförande i april 2019.

”Anders är en väldigt duktig fundamental analytiker och placerare. Han är också streetsmart och förstår aktiemarknaden. Det var en väldigt bra skola att komma in i för mig som nybakad civilekonom. Jag var bara 23 år när jag anställdes på Robur som aktieanalytiker år 1986. Conni Jonsson (senare grundare av EQT) var analyschef och Anders Lannebo var VD. Det var väldigt roligt och jag blev kvar i 14 år. Vi var ju Sveriges största fondförvaltare redan då och hade ett väldigt ansvarsfullt uppdrag som även växte under perioden.”

I slutet på 70-talet och under 80-talet kom startskottet för det breda svenska fondsparandet i Sverige. Robur växte under en period då svensk aktiemarknad professionaliserades bland annat genom allemansfonderna där politiker hade sett till att vinsten på fondsparande var skattefri.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco