Handelsbanken: Kan uppstå bra köplägen i Inwido i samband med rapporten

Handelsbanken upprepar både sin korta (köp) och långa rekommendation (outperform) för dörr- och fönstertillverkaren Inwido.
Handelsbanken: Kan uppstå bra köplägen i Inwido i samband med rapporten - Inwido
Elitfönster är ett av Inwidos mest välkända varumärken på den svenska marknaden. Foto: Inwido

Banken skriver att efterfrågan troligen bottnade under början av 2023, och att en stabilisering väntas under andra halvåret 2024.

Samtidigt har Inwidos aktie återhämtat sig efter Q3-rapporten. Men det faktum att den handlas till en direktavkastning på 5 procent, en ev/ebit på 8,5 gånger och en ev/försäljning på under 1 gånger, kombinerat med en ebita-marginal på över 10 procent per år sedan 2020, tyder enligt Handelsbanken på att varken den korta eller långa potentialen är inprisad.

Inför kommande Q4-rapporten flaggar Handelsbanken för att det kan uppstå bra köplägen i aktien.

”Inför Q4 (8 februari) noterar vi att orderingången kan falla igen eftersom nordiska konsumenter normalt sett inte byter fönster under vintern och industrimarknaden sinat. Detta knyter an till varför ledningen har indikerat att rörelsemarginalen under det första kvartalet kan komma att sjunka till för-pandeminivåer. Även om detta har kommunicerats och Q1 är ett litet kvartal, kan detta öppna upp för ett ännu bättre köpläge i samband med Q4-rapporten”, skriver banken.

Läs mer:

Senaste köpråden för svenska aktier

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco