Handlare dömd till 14 års fängelse

En handlare som tidigare arbetat på UBS och Citigroup dömdes under måndagen för att ha manipulerat räntemarknaden i London, uppger AFP och Bloomberg.

Mannen döms till 14 år i fängelse. De åtalspunkter han dömdes skyldig till kunde vardera ge maximalt straff på tio år.

Den 35 år gamla handlaren är den första att bli dömd i skandalen där interbank-räntorna riggats, något han nu är dömd för att ha gjort vid åtta tillfällen. Genom sitt handlande lär mannen ha samarbetat med andra för att manipulera Libor och på så sätt gynnat sina egna positioner.

Handlaren uppges ha varit den centrala punkten i det nätverk med 25 handlare som försökte manipulera Libor som i sin tur används för att prissätta tillgångar värda cirka 350 miljarder dollar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.