Här är dyraste lyxhusen just nu

När Fredrik Lundberg köpte villa på Strandvägen i Djursholm ska han enligt sägnen inte ens ha tagit emot nycklarna. Och varför skulle han? Huset skulle ändå rivas för att ge plats åt ett nytt.

Fredrik Lundbergs nybygge är Sveriges i dag högst taxerade bostad – och en finansman vet att det inte är i själva huset som värdet ligger.

– Är det ett bra läge så gör det inget om själva bostaden blir omodern, säger bostadsmäklaren Rakel Hatz på Eklund Stockholm New York.

Nästan hälften av alla exklusiva

objekt hos mäklaren Eklund Stockholm New York säljs ”under hand”. Det rör sig om säljare som vill vara anonyma och för att matcha köpare och säljare har mäklaren byggt upp ett spekulantregister.

– Många som vänder sig till oss har inte tid att titta på Hemnet. De ringer i stället och frågar om vi har något som matchar deras önskemål, säger Rakel Hatz.

Enligt henne är det många utlandssvenskar som nu börjar söka sig hemåt. Hemvändarna söker sig ofta till lite trendigare Stockholmsområden som Vasastan, Södermalm och Kungsholmen, medan äldre höginkomsttagare söker sig till Öster­malm.

Alla bor nu inte i Stockholm. Men det finns förstås också generella regler som gäller alla exklusiva villor och bostadsrätter som håller i värde år efter år.

Så fort det är nära vatten är objekten alltid populära. Inte för trafikerat. Lugnt men ändå centralt. Högst upp. Terrass. Utsikt är viktigt. Vad gäller villor kan det vara läget på huset, alltså att tomten ligger i sydväst så att man både har dagssol och kvällssol. Här är närheten till vattnet än mer viktigt. Att området är trevligt, att det finns bra skolor och bra kommunikation är andra faktorer som spelar in.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.